Точно преди Нова Година си сложих ксенон, и след това на няколко пъти колата не прие ключа при опит да запаля и установих, че когато изгася колата на светещи фарове, тоест на къси и по-късно се опитам да я запаля, колата не разпознава ключа и когато върна врътката на фаровете на нулева позиция, си пали без проблем! Това е единия проблем. Другия е- когато съм на къси и на халогени едновременно и след това вкарам дълги, ксенона/късите изгасват и обратното, като съм на къси и дълги и пусна халогени, ксенона/късите пак изгасват! Преди ксенона съм 99% сигурен, че всичко можеше да си свети едновременно, а и няма логика самата кола да е така направена! Какви са вашите мнения по въпроса, колеги?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем след XENON
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от rady156 Покажи съобщениеТочно преди Нова Година си сложих ксенон, и след това на няколко пъти колата не прие ключа при опит да запаля и установих, че когато изгася колата на светещи фарове, тоест на къси и по-късно се опитам да я запаля, колата не разпознава ключа и когато върна врътката на фаровете на нулева позиция, си пали без проблем! Това е единия проблем. Другия е- когато съм на къси и на халогени едновременно и след това вкарам дълги, ксенона/късите изгасват и обратното, като съм на къси и дълги и пусна халогени, ксенона/късите пак изгасват! Преди ксенона съм 99% сигурен, че всичко можеше да си свети едновременно, а и няма логика самата кола да е така направена! Какви са вашите мнения по въпроса, колеги?
Вторият - напълно нормално е да ти гаснат халогените, когато си на дълги. Поне при мен е така, дори и преди да сложа ксенона. Явно не си обърнал внимание. Дори и на други марки е така,sigpic
-
Колеги аз съм с ксенон на касите,дългите и на халогените и нямам нито един проблем от горе посочените.
Може би е от качествения ксенон който си купилAlfa Romeo 159 TI, 2.4 JtdM Q4
ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v m-jet. 2005 FL
YAMAHA YZF R1 150 hp. 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от ziko Покажи съобщениеКолеги аз съм с ксенон на касите,дългите и на халогените и нямам нито един проблем от горе посочените.
Може би е от качествения ксенон който си купил
Всички, които имаха халогени, гаснеха при включване на дълги!
Дори изгасва и стопът за мъгла, когато превключиш на дългите
Не знам защо точно така е направено, но е така.
Според мен твоята инсталация нещо не е в час, но да се изкаже някой друг колега с 156, че ние сме с 147.
---------- Post added at 07:33 ---------- Previous post was at 07:31 ----------
Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщениеМоят е за 60лв и първия проблем го нямам,за второто нормално е и при мен както каза и колега Додо,явно не си обърнал внимание преди това
Има "майстори", които и Hella ще монтират така, че да светне цялата инсталация и обратноsigpic
Comment
-
Аз съм със същият ксенон като на колегата, нямам проблеми с моят. Това с първият проблем звучи като инсталация за мен а второто е направена с цел някаква защита на колата.
п.с. Моята е 156. За ксенона не е здравословно да се изключва преди да спреш двигателя, и на кутията го пише. Винаги се изключва преди и се пуска след запалване. Но реално комплекта ксенон използва кабелите за оригиналните халогенни крушки, нищо повече, мощността и консумацията на ток е дори по-ниска, следователно инсталацията нещо се бъгва на колата, или там устройството което разпознава ключа.Last edited by rusiq86; d.m.y г., 08:32.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Ами аз по принцип преди да изгася колата гася всички видове активирани консуматори- фарове,музика,парно и т.н, но няколко пъти спрях за по 1-2 мин просто имах работа извън колата и набързо я изгасих и след това при палене установих проблема! А инче, преди това не съм имал подобен проблем, а и ксенона е монтиран правилно!
Comment
-
-
Първоначално публикувано от rady156 Покажи съобщениеАми аз по принцип преди да изгася колата гася всички видове активирани консуматори- фарове,музика,парно и т.н, но няколко пъти спрях за по 1-2 мин просто имах работа извън колата и набързо я изгасих и след това при палене установих проблема! А инче, преди това не съм имал подобен проблем, а и ксенона е монтиран правилно!Volvo S80 D5 awd 2010г.
Comment
-
Екранирай си кабела който излиза от баласта и отива към крушката. Екрана го замаси. Ако баластите са хванати за пластмаса и нямат електрическа връзка с ламарината, също замаси с КЪС дебел кабел към ламарината на колата. За предпочитане ги лепни някъде на ламарина. Провери дали рефлектора на фара има връзка към маса. Ако не , замаси и него, че смущенията се индуцират по кабелите на електромоторчетата !
Comment
-
Единият ми баласт е захванат за пластмаса, другият за метал, и не съм чувал баласт да прави проблем на имобилайзера, това звучи несериозно. не виждам връзката.лесно и елементарно, сложи баластите другаде и пробвай няколко пъти. Баластите са направени така, че да не предават елкотронни сигнали или подобни импулси.
Това е като изолирай си антената, че ми трака карето.Last edited by rusiq86; d.m.y г., 10:00.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Не прави проблем на имобилайзера. Прави смущения по ел. инсталацията и където "удари"Що се отнася до различните баласти Santo е прав ! Ако вземеш по-качествени баласти, нещата ще се оправят. Ако не... екранираш и ако и това не помогне , дроселчета и кондензатори към ламарината на захранването. По много PC захранвания има едни феритни пръстени наденати на кабелите, ако намериш такива, нахлузи по един на кабелите.
Comment
Comment